Cambodjaans kopje

 

P1110856

100% robusta uit de Cambodjaanse provincie Pailin, grof gemalen, wat goed van pas komt in de noodlijdende Bialetti. Ik vond een artikel terug uit 2001 (1), waaruit moet blijken dat de koffieteelt in deze door de Rode Khmer geteisterde regio, van zeer recente datum is. Met rijst viel geen geld meer te verdienen, maar koffie bleek het qua prijs en rendement toen nog goed te doen op de wereldmarkt. En de grond was er vruchtbaar genoeg om aan koffieteelt te beginnen. Geen flauw idee of koffie nog rendabel is op de wereldmarkt, evenals de vraag of de Cambodjaanse koffie intussen is doorgedrongen op de Belgische markt. Ik vermoed dat het een zeldzaam kopje koffie wordt, met dank aan Claus, die het voor ons meebracht.


(1) https://www.cambodiadaily.com/news/pailins-route-to-resurrection-could-lie-in-coffee-beans-21375/

 

Advertenties