Delhaize op zaterdagavond.

Toen we nog naast Delhaize woonden in Pyckes Reke bepaalde het aanbod van de last minute afgeprijsde producten, met de blinkende gele etiketten van snelverkoop, op zaterdagavond heel vaak het menu. Uitzonderlijk na jaren – want we zijn Colruyt-shoppers geworden- was dat vanavond nu weer eens het geval. Een déjà vu, nadat ik de agressieve Unesco-jongeren aan de ingang van de supermarkt, van mij had afgeschud, – ,,Mijnheer, ik sta al de ganse dag op u te wachten…” – een beetje minder sympathiek dan de Vredeseilanden-jongens en meisjes, en weer le Courtrai français uit de Wolvendreef, voorbij was gelopen. Die sterven maar niet uit…, ondanks de NV-A in het stadsbestuur.

De oogst bestond uit een flinke portie cantharellen afgeprijsd aan 2,50 euro en een stuk Cantal aan 1,10 Euro (ook al aan -50%). Thuis bereid als volgt:
– twee sneden oud brood, 8 mm dik, een beetje voorgeroosterd in de broodrooster;
– de cantharellen in een klontje boter en een geplet teentje look bakken;
– op de toasts leggen; Cantalkaas erover;
– 5 minuten onder de voorverwarmde grill
en klaar. Njam njam.

Cantharellen onder een laagje gesmolten Cantal.

Cantharellen onder een laagje gesmolten Cantal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s