Help Gerxhaliu!

Er zijn zo van die dagen dat je in het onderwijs van het ene uiterste in het andere geslingerd wordt. Ik had met mijn zesdes humane een rimpelloos en zonnig dagje Gent achter de rug. De boodschap in ,,(On)behandeld” in het Dr. Guislain museum was aangekomen bij hen: het lot van de geïnterneerden die door de Belgische staat systematisch mishandeld worden en waarvoor we al 23 keer veroordeeld werden, maar er zitten wel nog altijd vijfhonderd geïnterneerden in gewone gevangenissen en als het even kan zelfs tot in het jaar 9999.

’s Namiddags scheen de zon en in het Caermersklooster kwamen we alles te weten over armoede in België sinds 1800 en we weten nu dat geld, werk, een goede gezondheid geen garantie zijn om uit de armoede te blijven.

’s Avonds laat thuis nog eens mijn mailbox van Smartschool geopend en ik vond er dit bericht van Birthe:

Dag lieve iedereen,

Ik stuur jullie een mailtje met een hele belangrijke vraag.
Sommige onder jullie hebben Robynn en ik al zien langskomen in jullie klas, bij anderen zal dit nog gebeuren. Wij hebben namelijk heel hard jullie hulp nodig!

Blodiana is een heel lief en leuk meisje uit ons jaar, maar laatst kregen zij en haar familie het bericht dat ze terug moeten keren naar hun land van herkomst, Kosovo.
Zij wonen hier echter al acht jaar en zijn volledig geïntegreerd in Oostende. Ze hebben hier hun leven, school, werk, vrienden,…

Het feit dat zij nu (na acht jaar) het land uitgezet worden is verschrikkelijk, daarom willen wij alles doen om Blodiana en haar familie te helpen. En dit kan alleen met jullie hulp!

Wij houden een grote fotoactie en we willen jullie allemaal vragen om mee te doen!
Hoe?

Heel simpel (en neemt amper 5 minuten van je tijd in beslag):

– Schrijf op een blad papier “Help Gerxhaliu” (haar familienaam) en maak een foto van jezelf met dat blad.
– Stuur je foto hierna door naar de Facebookpagina ‘Help Gerxhaliu’ of via Facebook naar M.
Wie geen Facebook heeft mag zijn foto ook zeker naar mij doorsturen via smartschool ( bv. als antwoord op deze mail).

Vraag iedereen die je kent om zo’n foto te maken!
Met alle foto’s samen maken we één filmpje, waarvoor we jullie ook willen vragen om deze massaal te delen.
Hoe meer foto’s hoe groter het effect!
De tijd dringt echter dus maak vanavond allemaal een foto(‘s)!!!!!

Hopelijk doen jullie massaal mee want alleen met jullie hulp kunnen we samen iets betekenen voor de familie van Blodiana!

Alvast heel erg bedankt,
De zesdes,
Birthe

Ik ken Birthe niet; ik ken Blodiana niet. Ik had ze nooit in mijn klas. Ze lopen nochtans rond op mijn school, we passeren elkaar wellicht in de gang; nooit is er iets aan de hand, zeker niet met hen. Nu vallen ze plots op. Waarom? Ergens in Brussel is er een Kafkaiaans instituut –  aangestuurd door een gewetenloze staatssecretaris van migratie en asielbeleid die met oorlogsmisdadigers zoete broodjes bakt – , dat vindt dat Blodiana hier teveel is. Zij en haar familie. Ze lopen hier al acht jaar rond, maar nu, uitgerekend vandaag op die zonnige 12 oktober zijn ze plots teveel in dit land.

helpgerxhaliu

https://www.facebook.com/Help-Gerxhaliu-136481720249633/?fref=ts