Laatstedagenvanjuni-gevoel.

junigevoel

21/21 en al mijn laatstejaars humane wetenschappers geslaagd, zonder discussie. Eerder uitzonderlijk als resultaat, want vaker durft er wel eens eentje blijven hangen. Maar nu hebben ze het één voor één verdiend gehaald. Hier schrijft een tevreden klastitularis.

Ik geloof in hen: ze zullen hun weg banen; ook door het hoger onderwijs, op de werkvloer, door dit leven. Het is een schitterende lichting; soms eigenzinnig in de positieve zin van het woord, maar volwassen; volwassener dan ikzelf misschien ooit was op die leeftijd; soms ook gedwongen volwassen in een minder veilige, familiale context; de tijd van het zorgeloze spel al een tijdje voorbij, de experimenteerdrift al een beetje ingetoomd, vroegwijsheid.

Ze zijn er klaar voor, voor een nieuwe, nog grotere stap. Het is een mooi gevoel, dat gevoel van de laatste dagen in juni, een vrij uniek gevoel, dat enkel en alleen bij het leraarschap hoort. Ik neem afscheid van een wij(ze)-groep, wijs, in de eigenlijke èn in de Gentse betekenis van het woord.

Na de barbecue aangeboden door de Hoedjes, met de selfiestick van Tyra.

Na de barbecue aangeboden door de Hoedjes, met de selfiestick van Tyra.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s