Cumulbriefje van Quickie

K-Town, 20 mei 2014
Persoonlijk bericht aan de inwoners van de stad Kortrijk/
Portkosten betaald door de belastingbetaler van de stad

Afzender: Vincent Van Quickenborne

Betreft: mijn cumul

Beste inwoner van Kortrijk,

Zondag 25 mei is het zover. Verkiezingen, waarop ik graag zou cumuleren.
Zoals u weet, ben ik behalve burgemeester, ook uit op een zitje in de Kamer, voor het geval het in K-Town verkeerd zou lopen.

Ik wil graag opnieuw parlementslid worden. Burgemeester zijn van K-Town is mij niet genoeg. Om de belangen van K-Town en provincie – ook al zeggen wij soms dat we dit bestuursniveau gaan afschaffen – te blijven verdedigen in Brussel. Ik heb eigenlijk te weinig vertrouwen in Maggie, dat zij dit voor mij zal doen, zonder dat ik daar in Brussel ben.

Ik wil mij engageren voor:

– meer groei en jobs: door een loonkostenvermindering en een hoger netto-loon. Vergeet even dat de loonkosten eigenlijk uitgesteld loon zijn, wanneer u werkloos wordt of ziek. Als we de loonkosten verminderen, gaat er meer winst naar de aandeelhouders en daar heeft u gewoon niets aan, begrijpt u?
– meer veiligheid: door de uitbouw van een cameraschild met nummerplaatherkenning langs de grens met Frankrijk. Die vervelende Fransen toch! Ik schrijf dit in het Nederlands, omdat ze niet zouden meelezen. Anders stelen ze natuurlijk eerst uw nummerplaat om die op hun vluchtwagen te vijzen en wordt gij opgepakt en van diefstal beschuldigd. Hiermee hoop ik ook het subjectief onveiligheidsgevoel in onze stad te verhogen. Op die manier komen jullie ’s avonds nog minder uit huis en blijft K-Town een dode slaapstad. Ik heb een paar vrienden van zo’n firma die desnoods zo’n cameraschild rond uw riante woning kunnen placeren. Geen probleem: mijn persoonlijk nummer: 0495-846936.
– de zekerheid van uw pensioen: ik heb u als minister van pensioenen in een vorig leven wel allemaal langer laten werken, weet ge nog? Quickie was bij zijn aantreden de vakbonden te vlug af. Maar nu moogt ge langer werken voor hetzelfde pensioen.

Zoals ik u bij het begin van mijn mandaat beloofde (al weet ik door het vele jobhoppen niet meer precies bij welk mandaat ik dat zei), ik blijf burgemeester. Ik ben dus geen kandidaat-minister: drie jobs cumuleren zou voor een ADHD’er als ik toch iets te veel zijn.

Mag ik rekenen op uw steun? Tot zondag, waar ik met mijn veel te grote affiches al weer veel te dicht bij uw stembureau zal hangen, waarna er al weer een klacht zal worden ingediend bij de gouverneur, maar soit…

Vincent Van Quickenborne, op de lijst van mijn eerste liefde: PVDA, de vroegere Amada: lijst 17.Vragen? Bel maar op mijn persoonlijk gsm-nummer: 0495-846936.
U kan ook stemmen op onze ander Kortrijkse kandidaten op lijst 17: Filip (1ste plaats voor de Kamer); José (plaats 13 voor de kamer); Heidi (plaats 11 in Europa); Marino (plaats 3 Vlaams Parlement).

P1020518

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s