De Grote Vertra-e-ging

Vandaag na vier overbodige herhalingslessen van de kust terug in K-Town binnengewaaid met de hulp van een airco-NMBSrijtuig nog wel, in West-Vlaanderen tegenwoordig een zeldzaamheid, maar ’t was dan ook tijdens de daluren. En wat zien ik? In mijn postbus steekt warempel de Calvo-groene (d.w.z. meer blauw dan groen) brochure van ,,De Grote VerLEIEding”. We zijn dinsdagnamiddag 9 juni 2015, de examens komen eraan en onze direc herinnert ons aan bepaalde deadlines en als overheidscommunicatie van een stad die haar eigen diensten in een recordtempo afbouwt en zoveel mogelijk uitbesteedt aan de privé – omdat dat zogezegd ,,sneller en goedkoper” gaat – kan dit toch wel tellen. Overgevoelig voor deadlines ben ik geworden.

febe9a26-8417-4740-8a52-83dfe2c4609f

Omdat ik nu éénmaal geen echte Kortrijkzaan meer ben en als dagelijkse pendelaar deze nederzetting enkel nog bezig als slaapstad, hoef ik ook niet te weten dat de grote VerLEIEding al pakweg drie weken bezig is: 23 mei tot 27 september staat er in grote letters op de cover van deze op dik papier gedrukte brochure. Op de twee ondertekent ene Q met ,,Kortrijk onze stad, om trots op te zijn”, maar waar dure, aan campagnes geen deadlines kennen. Hij staat tot over de middel in het modderige Leiediep gefotoshopt en knipt stralend een driekleurig lintje door. Rare vissoort duikt opnieuw op in de Leie.

De Leiewerken hebben twintig jaar geduurd in plaats van de oorspronkelijk aangekondigde zeven en de bruggen liggen er wel nog niet allemaal, maar toch is dat reden om vier volle maanden te feesten in een stad die iedereen die maar kan, straks in juli en/of augustus ontvlucht. Als ik verder blader, merk ik dat ik de eerste dertig bladzijden al gewoon bij de papierslag mag gooien, vanwege reeds voorbij… Tussen bladzijde 30 en bladzijde 60 volgt de rest van het programma tot 27 september en ,,is de Leie opnieuw van mij”, als ik het mag geloven. Het vetbetaalde communicatiebureau zal allicht gedacht hebben dat het niet op een week of drie aankomt, als de Leiewerken zelf drie keer zolang duurden als aanvankelijk gepland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s