Gebruik biggenruggen als verkeersafremmers.

Lateraal denken: gebruik ze als verkeersafremmers om de zones 30 in de stad te doen respecteren! Mobiliteitsschepen Marc Lemaitre wil de ,,biggenruggen” weg. Alleen, deze stukken bestrating zijn dure gevallen: ze zijn in blauwe hardsteen, netjes gepolijst. En dus gaan ze niet naar het stort, maar krijgen ze een tweede bestaan in de uithoek van K-town: Walle. Ze zijn te gevaarlijk voor het Kortrijkse stadscentrum, maar ze kunnen gerecycled worden in Walle: daar mogen fietsers er wel over uitglijden, wandelaars erover struikelen, honden erop plassen en kakken.

Over de veel gevaarlijker, eveneens in spekgladde, blauwsteen gekapte regengreppels langs diezelfde heraangelegde Grote Markt, zwijgt de schepen in alle talen. Ik ben er zelf al eens door op een  vette regendag tegen het asfalt gesmakt geweest; als fietser te weinig aandacht geschonken aan de ondergrond en teveel aandacht aan de agressieve wagen die mij inhaalde en de greppel indreef. Wellicht te duur en te veel werk voor de armlastige nieuwe stadscoalitie in K-town, om ook deze door wijlen baron de Bethune aangelegde bestrating uit de Kortrijkse klei uit te graven.

Dit is dan ook het moment om wraak te nemen op al die zware voeten in het stadscentrum van K-town, die geen afstand houden van fietsers als ze hen inhalen en die er bovenop nog eens plezier inscheppen om  deze zwakke fietser in de regengladde greppels te drijven. Geef de biggenruggen een nieuw bestaan als verkeersafremmer, op de Grote Markt, in de Leiestraat, in al die straten die eigenlijk te nauw zijn om er veilig auto’s, fietsers en fietsers in tegenrichting doorheen te loodsen! Laat ze koppig overleven als assenbrekers en bandenfolteraars voor zware voeten die sinds jaar en dag de zone 30 aan hun laars lappen. Verbaas alle afgestudeerde verkeersdeskundigen in dit land, Hilde Crevits inbegrepen! Nodig deze Vlaamse excellentie van de varkensprovincie uit om het lint van de eerste biggenbandenbreker door te knippen! Dwars over het asfalt: daar horen ze thuis! Alleen, schepen Lemaitre durft niet lateraal te denken: weg naar Walle ermee, in landelijk Kortrijk, waar iedereen sowieso al een vitesse trager leeft… (1)

____________________

(1) https://www.facebook.com/groups/489262291093008/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s