Overheidsdiensten in Kortrijk leggen het werk neer.

De leden van de socialistische overheidsvakbond ACOD legden bij het spoor, De Lijn, de Post, Proximus, de VDAB en OCMW het werk neer. Er stonden stakingsposten bij het verdelingscentrum van de Post, Proximus, het OCMW en VDAB.  Bij de Post was minstens de helft van de diensten niet verzekerd.  Vanaf 10.30u deden ACOD-militanten de ronde langs de Werkwinkel, het stadhuis en de Post in de Albertstraat. ,,De pil is zuur om te slikken,” luidde de slogan. Er werden zuurtjes uitgedeeld aan wie wel nog aan het werk was. PVDA Kortrijk deed zijn ronde langs de verschillende stakingspiketten in de stad.

Blijven investeren in overheidsdiensten is hard nodig, maar dat heeft de regering Michel/De Wever zo niet begrepen. Met het huidige desinvesteringsbeleid en de besparingen in de overheidssector duwen ze deze diensten met opengesperde handen regelrecht in de vernieling. Ambtenaren worden niet meer vervangen, of ze moeten langer werken voor minder pensioen. De besparingen die de huidige regering doorvoert, dienen in de eerste plaats om miljarden cadeau te doen aan de grote bedrijven en multinationals en hun aandeelhouders. Er staat geen enkele garantie van nieuwe jobs tegenover.

Nochtans zijn sterke openbare diensten de enige garantie op onderwijs, zorg en mobiliteit. In deze diensten zijn er helpende handen en knappe koppen tekort. De middelen die daarvoor nodig zijn, kunnen gehaald worden uit een miljonairstaks, een belasting van 1% op de vermogens van meer dan 1 miljoen euro, brengt 8 miljard euro op, die geïnvesteerd kan worden in de openbare diensten en het optrekken van de pensioenen op Europees niveau. Als deze regering haar gang kan blijven gaan, verliezen ambtenaren tot 187 euro per maand en ligt een verlenging van een loopbaan van vijf jaar in het verschiet, aldus de PVDA.

Piket bij Proximus.

Piket bij Proximus.

Piket bij Kortrijk Mail (de Post).

Piket bij Kortrijk Mail (de Post).

Actievoerder bij Kortrijk Mail.

Actievoerder bij Kortrijk Mail.

Plaats zat op de pendelparking Kortrijk station.

Plaats zat op de pendelparking Kortrijk station.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s