Sinksen 2017 of Matexpo?

Wie zaterdagavond een terras zocht met wat luistermuziek, waar je nog eens verstaanbaar was voor je buur, was eraan voor de moeite. Overal was wel ergens een dj, of een oorverdovende drum’n bass party aan de gang met jong volk dat zich volzoop met Monster en red bull. Dat heb je met een burgemeester die denkt, dat hij een plaatje kan draaien  en kickt op de geur van pis, braaksel en verschaald bier, met en ondanks op elke hoek van de straat zo’n afschuwelijk pissoir anex bouwvakkerstoilet als tijdelijk straatmeubilair.

Lang vervlogen is de tijd dat je op Sinksen fantastische (luister)muziek kon meepikken, zoals van Tom Robinson, Papa Wemba, die Anarchistische Abendunterhaltung of Deus. Straattheater is matexpo geworden met allerlei heftrucktoestanden, waar geen kat naar opkijkt.

Oh ja, er was dit jaar meer dan vijf strekkende kilometers rommelmarkt. Ik heb mijn bescheiden bijdrage geleverd om de mensen te verlossen van hun rommel, maar ik gaf er na de helft en zowat twee uren rondsnuffelen op zondagochtend, de brui aan. Mijn collectie Italiaanse klassiekers is wel flink aangegroeid en ik kon ook Gombrichs klassieker, ,,Eeuwige schoonheid’’, de bijbel van de westerse kunstgeschiedenis, op de kop tikken voor 50 eurocent.

P1080725