Spada

Zwaardvisfilets in de grilpan klaargemaakt met veel citroen en peterselie op een couscous met ratatouille (tomaat, paprika, ui, pimentje, look, rozemarijn, courgettes). Bij dit gerecht hoorde een frisse Nuragus di Cagliari DOC, net als de vis (vismijn Cagliari, als ik het supermarktetiket mag geloven) afkomstig van het zuiden van het eiland. Die zwaardvis is eigenlijk even goed als tonijn, als je hem maar niet te lang op het vuur laat staan. Je kunt de filets ook vooraf wat marineren in citroen en olijfolie, peper en zout. De Nuragus is minder bekend als lokale druivensoort, maar eigenlijk even goed of zelfs beter dan veel vermentino’s die we hier al mochten proeven. Nuragus en vermentino verhouden zich dus zo een beetje als spada en tonijn.

De couscous als bijgerecht had eigenlijk vervangen moeten worden door de ,,fregola”, de couscous sarde, maar die hadden we niet in huis. Bovendien wilden we de mieren die het keukentje van ons vakantiehuis in Nuraghe Mannu hier aan het overnemen zijn, geen extra munitie geven en eten we zo snel mogelijk alles op, wat we hier nog aan open verpakkingen in huis hebben, ook het aangesneden pakje couscous dus.

P1120938a

Advertenties