Malpensa

camicissima

Een luchthaventerminal is tegenwoordig meer shopping mall is dan wat anders. Het ontelbare keren aangekondigde vliegtuig van de politiek totaal incorrecte lowcost luchtvaartmaatschappij, waaraan je je hebt laten vangen, laat het qua informatie volledig afweten. Gelukkig is er een gratis wifi, die je toelaat je mailbox uit te kuisen van een tiental dagen ver. Kinderen van wachtende reizigers hebben speelruimte zat in de intussen bijna verlaten hal.

Bij elke oogopslag weg van het scherm van je computer valt je oog onvermijdelijk op de levensgrote ,,Camicissima Milano’’, waarnaar de wachtzeteltjes gericht zijn. De shop zelf is dan al enkele uren leeg. Een blondine met weelderig naar achteren gekapt haar omhelst de stoere bink, die nog amper gehuld is in het witte 100% katoen van Camicissima.

Bij de gestrande medereizigers zijn er geen Westvlaamse klanken te horen. Met Franstalige Brusselaars onderhandelen we over een taxi richting Brussel centrum, mocht het zover komen dat we landen, als de laatste trein al vertrokken is. Want dat ziet er meer en meer naar uit. Liggen de Marollen ver van Ter Kameren?

Tweede oogopslag: de mond van de vrouw is open, smachtend. Het wordt een liefdesbeet in het oor van de bink. Geen omhelzing (correctie). Ze heeft hem beet bij de kraag van zijn maagdelijk wit hemd. Hij is de aangeklede pop; niet zij.

Nog een koppel Limburgers gevonden; Vlamingen uit de Brusselse rand – was het Liedekerke? – hebben hun wagen op de parking staan. Zij slapen in hun eigen bed allicht nog vannacht.

Derde oogopslag: de open mond van de blondine slaakt wel degelijk een geile zucht. De bink ondergaat lijdzaam. Zijn arm rond het lichaam van de vrouw, wezenloze blik voor zich uit. Passief, stijfjes, zoals de machettenboord van zijn gesteven of gestreken hemd. Er is een collectie hemden van Camicissima beschikbaar, die je niet hoeft te strijken. Dat is alvast mooi meegenomen voor de ondernemende vrouw die op die manier tijd zat heeft om de bink in vuur en vlam te zetten.

Twee dames uit Gouda staan voor mij aan te schuiven voor een stuk pizza met drankje, dat we van de politiek totaal incorrecte luchtvaartfirma via een gratis bon aangeboden krijgen als troost op dit late uur. Ik zie hen verkeerdelijk voor Westvlamingen aan.

Vierde oogopslag: op de reclameaffiche is te zien hoe het opzettelijk onopvallend gebleven zwarte stukje textiel van de beha van de vrouw lichtjes aanschuurt tegen het zijdeachtige hemd van de bink. De foto verhult perfect of het hemd al niet afgegleden is van de rechterschouder van de man. In dat geval rest er enkel nog de beha als obstakel tussen de man en de vrouw.

Bij de bonnetjes voor drank en spijs delen de Oosteuropese loonslavinnen van de politiek incorrecte luchtvaartfirma intussen zowaar ook blanco klachtenformulieren uit.

Vijfde oogopslag: Camicissima werd in 1931 opgestart door ene Giovanni Candido met  tien confectioneuses en hun naaimachines in een ateliertje in Palermo. Drie generaties later is het management bezig met het opstarten van enkele honderden eigen winkels in China. ,,Camicie’’ is hemd; -issimo/a de overtreffende trap in het Italiaans. Een verhuis van het arme, Siciliaanse Palermo naar het rijke Milaan in het noorden. Op het kraaknette hemd is geen spoor van bloed, zweet en tranen uit een sweatshop-atelier van één of ander lageloonland. Deze brand blijft onder de radar van de schoneklerencampagne, want bij hun expansie sloegen ze Europa over en mikten meteen op de Golfstaten en China.

Bij de klachtenbrief zit zelfs een bijlage, waarin de criteria staan, waaraan je klacht moet beantwoorden, om kans te maken aanvaard te worden door de luchtvaartmaatschappij, waarvan het geweten is dat je je totaal politiek incorrect gedraagt, als je ermee op reis gaat.

Zesde en laatste oogopslag: hoe zou het aflopen met de geile blondine en haar koele bink? Met de aanschaf van dat saaie overhemd dat je nodig hebt voor je routineuze kantoorjob, verkoopt het kapitalisme jou tegelijkertijd de illusie dat er ooit wel eens wat erotische opwinding voor jou zou kunnen weggelegd zijn in je voor de rest zakelijke carrière. Seks en business sluiten elkaar niet uit; integendeel: seks verkoopt. Een mannenhemd dat erotiseert.

Het vliegtuig dropt ons omstreeks half drie ’s nachts in Zaventem, waar zowat alle fauteuils in de vernieuwde transitzone al lekker vol liggen met half slapende, gestrande reizigers. Het is een beetje onwezenlijk en ongelooflijk vredig op een plaats waar voor enkele maanden nog een bloedbad plaats vond. Met een koppel uit Alessandria – onze paden moeten ons de dag ervoor al hebben gekruist toen we vanuit Liguria noordwaarts de Po-vlakte doorkruisten – delen we een taxi van een Belgo-Marokkaan: zijn extra-winst op dat nachtelijk uur, waarop amper nog een taxi beschikbaar is,  is onze prijskorting. Zo wordt het uiteindelijk nog een redelijk comfortabel luchtmatras in de Marollen bij dochterlief. Wat zijn we weer gelukkig!