San Rocco en de netelroos

Mijn noeste arbeid in de San Rocco-kapel waarmee ik dacht mijn plaats in de hemel te hebben verdiend, had nog een ander, eerder onaangenaam neveneffect. Daags na mijn onverdroten arbeid stond ik op met een lichaam dat nog net niet de vergelijking met de Elephant Man kon doorstaan. Lijf en leden vertoonden roze – en vooral flink jeukende – blaasjes, kriskras gegroepeerd, alsof ik ter hoogte van de Capo Cervo nog maar net een school kwallen had gedwarst.

Eerst werd de slaapkamer en het matras binnenstebuiten gekeerd en kreeg mijn levenspartner een acute aanval van smetvrees. Later drong het tot de blaasjesman door dat geen enkel insekt of spinachtig wezen ooit in staat mag worden geacht om in een mum van tijd zoveel keer te bijten als het aantal blazen op mijn huid mocht doen vermoeden. Er zat dus iets in mij; het kwam van binnenuit, wat de angst alleen nog maar onbestemder maakte en de jeuk nog onbeschrijflijker.

Zoals zo vaak in onze hoogtechnologische tijden bracht het internet opheldering en dus ook soelaas. Mijn levenspartner ging koortsachtig op zoek en vond na wat surfen de aandoening ,,netelroos’’. Nooit van gehoord, maar je kunt het krijgen door een allergische reactie op een combinatie van een teveel aan insektenbeten in een te korte tijdsspanne, teveel stress en ongezonde eetgewoonten. Deze laatste twee vallen hier buiten beschouwing. Dus moest het wel afkomstig zijn van San Rocco’s geleedpotigenparadijs dat uit zijn zalige zomerslaap gewerkt werd door mijn gewroet om de voegen van de kerktegels los te werken.

San Rocco eeuwenlang aanbeden en effectief werkzaam tegen de pest, maar wee uw lijf en leden, als je aan zijn dierenrijk durft raken. Ik had het kunnen weten. Overigens ging de aandoening na enkele kleinere heropflakkeringen binnen de 48 uren van zelf over…

Foto Ann De Vlamynck.

Foto Ann De Vlamynck.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s