Anuna is herkend als tulku

Obsessieve moeders die zoon- en dochterlief hersenspoelen: Anuna is de spreekbuis van haar fanatieke moeder. De nieuwste complottheorie op de sociale netwerken draait gretig rondjes.  Ik denk dan onmiddellijk aan de 15jarige Giel Foubert, die stille boeddhistische monnik die eerst van het gerecht in 2013 nog een maandje in observatie moest, alvorens hij naar zijn klooster in de Himalaya mocht vertrekken voor zijn opleiding. Zijn moeder die zich al langer tot het boeddhisme had bekeerd, zou de jongen gehersenspoeld hebben en een nonkel die eigenlijk nauwelijks contact had met de jongen, had een klacht ingediend bij de jeugdrechter, waardoor heel de zaak aan het rollen ging. Er was toen al een hevige strijd tussen believers en non-believers.

Vandaag zijn er opnieuw van die nonkels op het net aan het werk, die Anuna van haar noch pluimen kennen, maar ze hebben uitgevist dat de moeder van het meisje een communicatie- en trainingscentrum runt dat jongeren het ecologisch gedachtengoed moet bijbrengen; meer zelfs de moeder zou volledig werken in opdracht van Groen! binnen het raam van de verkiezingscampagne.

Ik denk aan Giel. Onlangs was hij terug in het land en wat blijkt? Hij  is herkend als tulku. Tulku is Tibetaans en wil zeggen ‘manifestatie-lichaam’: tul-ku. Of met andere woorden ,,iemand die in een vorig leven een zeker niveau van spiritueel ontwaken heeft ontwikkeld en dat potentieel in zich verder draagt. Dat wil zeggen dat zij een grote kans hebben om zich spiritueel heel snel te ontwikkelen zodat ze andere wezens kunnen helpen om mededogen en wijsheid te ontwikkelen.’’ (1)

Als agnosticus-atheïst – ik twijfel nog –  ben ik geen boeddhist. Maar misschien is Anuna ook wel op één of andere manier tulku: ze manifesteert zich; ze staat spiritueel verder dan haar leeftijdsgenoten en ze heeft potentieel, want elke politieke columnist is vandaag bezig met de vraag welke politieke partij het meisje zal weten binnen te rijven. Stilletjes hoop ik, geen enkele. Ik keer terug naar de definitie van ,,tulku’’: ze heeft een grote kans om zich spiritueel heel snel te ontwikkelen, zodat ze andere wezens kan helpen om mededogen en wijsheid te ontwikkelen. Momenteel denk ik dat dat waar is. Tibet is in Vlaanderen gereïncarneerd en die complot-theorieën mogen de vuilnisbak in. Met hun acties burgerlijke ongehoorzaamheid: brossen voor bossen, spijbelen ten voordele van het klimaat, brengen de scholieren de discussie op de politieke agenda: er komt een klimaatpanel van onafhankelijke wetenschappers die concrete, voor iedereen haalbaar sociaaleconomische maatregelen voor dit land gaan uitwerken, omdat onze politici er toch niets van bakken, vooral in beslag genomen door eigen particulier belang en de postjes die straks weer verdeeld moeten worden. Daarop kunnen we niet wachten. Wie is er hier eigenlijk bezeten? Niet de moeders van Giel of Anuna, des te meer de politici in verkiezingsmodus, die complotten smeden om toch maar op de beste plaats van de verkiezingslijst te staan. Arme democratie.

——————————-

(1) http://www.standaard.be/cnt/blmde_20130917_001