De cultuur die BDW wel lust: velines of bimbo’s.

Op ,,complimentendag’’ 2011 kan mijn complimentje alleen maar gaan naar ons aller Bart De Wever vanwege zijn dubbel optreden in Humo’s Pop Poll De Luxe en in de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren vorig weekeinde. De eerste reden is dat hij de klassieke gender rolpatronen in onze Vlaamse cultuur volledig aan het doorbreken is, zeg maar ,,splitsen’’, èn als politicus èn als man èn als lul van het jaar, al zijn die twee laatste in het geval van De Wever natuurlijk een tautologie. De tweede reden is dat zijn optreden voor mediawatchers op zijn minst merkwaardig is, niet in het minst omdat Bart op die manier de eerste wonna be premier in Vlaanderen is, die niet vies is van de televisiecreatuur ,,veline/bimbo’’. Dat is nog wat anders als Yves en zijn zeven geitjes of Gwij die zijn vrouw afschermt van de beeldbuis.

Volledig à la Silvio Berlusconi schouwde De Wever het voorbije weekend het gat van bimbo van het jaar Nathalie Meskens. De DM-correspondent van dienst, beschreef hun gezamenlijk optreden als volgt: ,,Niemand – lees: zelfs BDW niet – kan nog om Nathalie Meskens heen. Op de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren sleepte ze een resem prijzen in de wacht. Na een zoveelste overwinningsspeech stond ze naar eigen zeggen zonder inspiratie en ‘schoon in haar bloot gat’. Bart De Wever (N-VA), die afgezakt was om de publieksprijs van ‘populairste tv-persoonlijkheid’ uit te reiken, checkte spontaan de kont van La Meskens.‘’ (1)

Het lijkt er meer en meer op dat De Wever al de populistische televisietruukjes van zijn Italiaanse leermeester snel onder de knie aan het krijgen is. Amper drie weken geleden: de ingetogen, tot tranens toe oprechte ontroering en het met verzoening overgoten verdriet op de begrafenisplechtigheid van Marie-Rose Morel en vandaag net niet wellustig aanpappend met Meskens, aankomend VTM- en/of VRT coryfee. Bemerk op de foto het rozige, lichtjes blozende gezicht met het pruimmondje van de N-VA leider, waarbij de glazige blik – of is het toch eerder schouwend – zedig neergeslagen, maar wel richting de ,,schone en blote’’ derrière van Nathalie. Bart De Wever, de mens van vlees en bloed, zoals HUMO, HLN en Dag Allemaal-lezend, VTM-kijkend en Woestijnvis-verafgodend Vlaanderen hem het liefst lust, geen teflon en geen beton hier, maar pure, gesublimeerde lust! De italianisering van onze tv-media is volop bezig. Voor wanneer de bunga bunga villa in Brasschaat?

Voor wie nog mocht twijfelen: zoek de verschillen!

Bimbo Bart


Op de Italiaanse televisie: oude mannen en velines, dagelijkse kost...

(1) Uit: De Morgen, 28 februari 2010, p.2.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s