Lied voor den Kajotter Carlito 2

Onze gouverneur is redder-zwembadmeester geworden. Hij wil redders gas-boetes laten uitschrijven voor wie het zeewater induikt, als het nog maar 10-11° C warmte heeft. Carlito merkte het voorbije topweekend de toestroom naar onze 67 km lange Belgische kust en is bang dat de Sea King zal moeten uitrukken om overmoedige zwemmers te redden, die door het koude water bevangen worden en afdrijven. Eerder was hij ook al kwaad op de windsurfers als ze de zee opgaan bij meer dan 5 Beaufort.

Zo kennen we onze gouverneur, overbezorgd voor het welzijn van zijn medemens. Eerder mochten de West-Vlamingen niet langer de oorlogsvluchtelingen in Zeebrugge voederen, omdat Carlito bang was voor een aanzuigeffect. En alweer is het de schuld van die vreemdelingen, dat er nu gas-boetes zullen komen voor overmoedige zwemmers. Want wat laat onze zwemmeester vandaag optekenen in DS? ,,Decaluwé zegt dat de prioriteiten van de regering en de veiligheidsdiensten nu eenmaal elders liggen. ‘Er is de heisa rond de vluchtelingen en dan het verhoogde dreigingsniveau’, zegt hij. ‘Dus het is logisch dat we niet willen dat die zwemmers ons handenvol geld kosten.’ ” (1)

Lees: we doen wat we kunnen, maar we kunnen niet èn tegelijkertijd uw leven redden, als u zich te ver in de Noordzee waagt, èn die vluchtelingen hier buiten houden aan de grens van De Panne. ’t Is ’t één of ’t ander.

Bij zoveel nonsens vermoeden wij dat Carlito iets anders wil. Carlito wil niet alleen de Sea king, maar heel de Belgische kust voor zich alleen (cfr. foto), zoals onlangs bewezen werd met zijn halsbrekende toeren vanuit de helikopter.

carldc

De redder/zwemmeester diende onlangs zelf nog uit de Noordzee opgevist door onze Sea king.

___________________________

(1) http://www.standaard.be/cnt/dmf20160509_02279853 ,,De Noordzee is geen verwarmd zwembad.”