PVDA Kortrijk schrijft zwartboek over openbaar vervoer.

Ongetwijfeld ben je de voorbije week met de ingetreden herfst enkele keren nat geweest tot op je vel. Zeker als busgebruiker in Kortrijk is dat niet moeilijk. Heel wat bushaltes in onze stad zijn niet eens uitgerust met een eenvoudig dakje waaronder je kunt schuilen in weer en wind.
Daarom roept PVDA Kortrijk de busgebruikers op, om alle tekorten en chronische gebreken in verband met bushaltes, bustrajecten, aansluitingen, busverbindingen en rijuren te melden bij onze partij. De adressen van onze leden bij wie je die kunt melden, vind je onderaan dit artikel. De PVDA zal alle klachten bundelen in een zwartboek en overmaken aan de mobiliteitsschepen van de stad Kortrijk en de verantwoordelijken Vervoersmaatschappij De Lijn. Mobiliteit moet er zijn voor iedereen.
Het kunstwerk ,,K-Town Buzzt’’ dat deze wantoestanden aanklaagt, staat intussen nog steeds opgesteld aan de bushalte Ambassadeur Baertlaan op de wijk De Lange Munte (cfr. foto 1). Het werd op 11 juli ingediend, maar niet weerhouden voor de kostenverslindende en onopgemerkte kunstwandeling ,,Kortrijk Vlaandert’’. Misschien is het werk te maatschappijkritisch voor het stadsbestuur. Maar dit ,,environmental work of art’’ is wel mobiel, in tegenstelling tot de Kortrijkzaan. PVDA roept de busgebruikers van de stad op om die bushaltes te nomineren, waar elk elementair comfort ontbreekt. Het kunstwerk zal de PVDA vervolgens verhuizen naar deze locaties, om ter plaatse de situatie aan te klagen.

This is a bus stop in K-Town.

This is a bus stop in K-Town.

Buitenlandse werkbezoeken van de schepen voor mobiliteit naar steden zoals de Zweedse hoofdstad Stockholm, waar het openbaar vervoer gesmeerd verloopt, zijn best ok, maar de PVDA zou het nog beter vinden, dat er meer aandacht ging naar de Kortrijkse situatie. Die laat flink te wensen over. Het nieuwe stadsbestuur droomt van bushaltes met schommelstoeltjes, zoals in de Canadese metropool Montreal (cfr. onderstaande foto 2). De PVDA vraagt het stadsbestuur om samen met De Lijn de problemen op een eenvoudige, betaalbare en ook haalbare manier op te lossen: een dak en wat vast zitmeubilair volstaan. Veel design-toestanden zijn hiervoor niet nodig. Problemen in verband met het openbaar vervoer, kun je melden bij PVDA-leden werkgroep openbaar vervoer:
liesbeth.de.veirman@telenet.be
johnnyfurnier@hotmail.com
yvan.herman@telenet.be
Filip Desmet – 0477/974089 – desmet.filip@scarlet.be

montrealbushalte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s