Zondagsburgemeester Q wordt Qoe.

ABVV West-Vlaanderen mobiliseerde in Kortrijk tegen de indexsprong van de regering Michel – De Wever. Zondagsburgemeester Qoe gaf gemakshalve niet thuis, toen de vakbond het stadhuis belegerde om hem de cheque van 39 miljoen euro te overhandigen. ABVV rekende uit dat de loonkostenbesparende maatregel van de indexsprong bij de West-Vlaamse werknemers alleen al een koopkrachtverlies vertegenwoordigt van 39 miljoen euro. Geld dat de West-Vlamingen minder zullen kunnen uitgeven in Qoe’s koopstad Kortrijk bvb.

Zoals bekend heeft de zondagsburgemeester zelf onvoldoende aan één job om rond te komen. De jeune premier cumuleert zijn wedde van zondagsburgemeester in K-town met die van federaal parlementariër en voorzitter van de commissie sociale zaken. Terwijl hij zelf tijdens de week in Brussel in de hoogste regionen vertoeft, om er als commissievoorzitter de indexsprong erdoor te jagen via nachtelijke marathonvergaderingen – om toch maar de schijn te wekken dat hij hard werkt voor zijn schamel loon -, laat hij zich in K-town enkel nog opmerken met de koopzondagen – wanneer moet die jongen anders zijn inkopen doen? – en hij ontpopt zich ook als fervent tegenstander van de ,,mystery calls”.

Interimbureaus moeten kandidaat-werkers blijvend kunnen discrimineren op basis van etnischeorigine, vindt deze liefhebber van het ,,bleu blanc belge”-vleeskoeienras. ,,BBB eerst,”vindt Qoe. Zelfregulering heet zoiets, lees: de interimbureaus moeten vooral gespaard blijven van de telefoontjes van die pottenkijkers van de sociale inspectie en mogen op racistische gronden werknemers blijven discriminerenzonder hiervoor enige sanctie te riskeren. Daarvoor moet je liberaal zijn, synoniem voor bleu, blanc et belge. (1)

————–

(1) Over het hoe en waarom van Qoe en het BBB-vleeskoeienras: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/economie/1.2249636

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s