Linguine alle vongole.

Beste recept is dat van Maria Landis, de favoriete kokkin van Guy Verhofstadt, waarmee dezelaatste bewijst dat zijn culinair verstand omgekeerd evenredig is met zijn politiek inzicht. Al durf ik naast de look, de witte wijn, het kleine rode pepertje, de peterselie ook nog wel eens wat room toevoegen, om de saus wat te temperen. Ik verdubbel ook het gewicht van de vongole. 500 gram voor vier personen is gewoonweg niet genoeg, als je je gasten niet eeuwig naar de diertjes wil laten zoeken in hun hoopje linguine. Moeilijkste punt bij dit recept: je pasta al dente houden, als je weet dat je ze nog eventjes moet laten meekoken in de jus van je schelpen, vooraleer je gaat serveren. De linguine moeten de kans krijgen om het schelpenvocht op te nemen, maar intussen mogen ze ook niet te zacht worden. Een moeilijke evenwichtsoefening.

P1020550 (640x360)

P1020551 (800x450)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s