Uitgeregend en uitgewaaid ,,au bocage boulonnais’’

November in K-town ontvlucht en bij vrienden een regenweekendje meegepikt in de ,,bocage boulonnais’’, een door het massatoerisme ondergewaardeerd, maar des te stemmiger haaglandschap met uitgestrekte bossen, eindeloze meidoornhagen die hoogstammige ciderboomgaarden omzomen, koeien op stal  en interessante krijtcuesta’s met kalkgraslanden, op nauwelijks anderhalf uurtje rijden van  K-town. Richting Ieper, Poperinge, de ,,schreve” over en via Steenvoorde en Saint-Omer richting Boulogne-sur-mer, zoveel natuur.

Het weekendmenu werd kruidig gespijst met lekker zompige, modderige, door quads omwoelde landbouwwegen, veel regen en een zware zuidwesterstorm, waarbij de pannen zelfs van het dak vlogen. Binnenshuis zorgden onze gastheer en gastvrouw gelukkig voor heel veel  soelaas met een uitstekende ,,civet de marcassin’’ en knapperige pizza’s uit de houtoven van het hoevetje. Tussendoor werden we teruggekatapulteerd naar de jaren ’40 en de cafésfeer van een krakende Jean Gabin film, want bij de 84jarige Georgette in een boeregat zoals Selles, krijg je picon als van ouds opgediend met vin blanc en een geut citroensiroop. Allemaal gezellig en zeker voor herhaling vatbaar.

Dreigende, regenzwangere luchten boven het landschap van de ,,bocage”.

Het kasteel van Colembert. Vanop deze hoogte van de Mont Dauphin ontspringt het riviertje de Wimereux dat twintig kilometer verderop aan de Côte Opale uitmondt bij het gelijknamige kuststadje.

Net voordien in dit prachtige valleitje twee door de jagers opgeschrikte reeën gespot.

Georgette in haar café met winkeltje. Hier is de tijd blijven stilstaan. ’t Was er beestekoud, maar toch voor geen geld te missen. Le Nord Pas de Calais ,,profonde”.

Eeuwenoude beuken in het bos van Colembert.

Niets gaat boven de gezelligheid van een oude broodoven in de keuken.

3 Responses to Uitgeregend en uitgewaaid ,,au bocage boulonnais’’

  1. F.V. schreef:

    Hou deze kennis maar mooi privé (mijn zus woont daar in de regio en ik ga daar met graagte zonder teveel toeristen op bezoek – nu al zijn er teveel Ollanders omdat er een hele antroposofische gemeenschap is neergedaald in de streek)

  2. Marleen Notebaert schreef:

    Ik lees dit pas nu, mea culpa! Wat heb jij de gave van het woord,
    Altijd welkom!

    M en Ph

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s